Hullámosító tippek minden hajtípusra

Szebbek lesznek a hullámaid, ha a hajtípusodnak megfelelően bodorítod őket. Olvasd el, hogy mit érdemes tenni ha már a természet adott egy kis hullámosságot a sörényedhez és mit ha egyenes szálú a hajad!

foto:profimedia.hu


Természetesen hullámos
A legjobb, ha előző este megmosod. Tegyél rá göndörítőhabot vagy hajtőemelő szérumot és hagyd, hogy magától megszáradjon. Aludj kiengedett hajjal. Másnap reggel tekerd az arcod körüli tincseket sütővasra. Próbálj minden tincset más formára besütni.

Vékony szálú, egyenes
Hajmosás után használj volumennövelő habot. Fejedet előrehajtva szárítsd meg a hajadat lyukacsos körkefével. Utána melegíthető hajcsavaróra tekerd fel a tincseket. Ha kész, ne húzd ki a hullámokat, mert úgyis hamar kirúgják magukat. A végén az egészet hajlakkal rögzítsd.

Vastag szálú, egyenes
Ebbe a hajtípusba a legnehezebb hullámokat varázsolni és itt sajnos a göndörítőtermékek se sokat segítenek. Azért nem reménytelen, főleg ha lépcsőzetes fazonra vágatod a hajad. Ez különösen fontos az arcod körül. Melegíthető hajcsavarókra csavard fel a hajad, aztán sütővassal növeld az arcod körüli tincsek terjedelmét.

Göndör
Göndör fürtökből úgy tudsz hullámokat varázsolni, hogy a hajmosás után hajkiegyenesítő szérumot használsz, majd hatalmasra szárítod az egészet. Ezután klasszikus kontyba fogod és megtűzöd hullámcsatokkal. Ha teheted, aludj így, hogy a konty kilazítsa a fürtöket. Reggel néhány tincst sütővasra tekerve tökéletesítheted a hullámaidat.

Hajsütővas tedd-ne tedd
1., Ne ess túlzásba. Nem kell minden egyes szálat külön besütni. A frizura akkor jó, ha nem tökéletes.
2., Ha nagyon szofisztikált frizurára vágysz, csak szimplán tekerd fel a hajad a vasra, de ne engedd rá a sütővas fixálórészét.
3., Hogy elkerüld a hurkaszerű loknikat, legalább 3-4 centi átmérőjű sütővasat használj. Ha azonban vékonyszálú hajad van, a vékonyabb vasakkal jársz jobban.
4., Ha kész vagy, az ujjaiddal fésüld át a hajad, ha nagyon sűrű, csak egy hajtűvel.